Janome MyLock 644D

Janome MyLock 644D

2301040932780
I lager
7 495,00 kr
Inkl. moms
  • 4-trådig overlockmaskin
  • Flatlock, rullfåll, rynkar
  • Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar
  • Sänkbar kniv
  • Differentialmatningen 0,5 – 2,25
  • Snabbträdning av undergriparen
  • Skräpuppsamlare ingår
  • Nålträdare ingår
  • Instruktions DVD
  • 5 års full garanti

För mer information läs nedan

 

JANOME MYLOCK 644D

MyLock 644D är en avancerad mekanisk overlockmaskin med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. De instruktioner du behöver följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.

MyLock 644D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlock tekniker.

 

SÖMMAR

4-trådig förstärkt overlock, stretch och rynkning

3-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock, smalsöm, picot kantning och rullfåll

2-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock och rullfåll

LÄR KÄNNA MYLOCK 644D

ENKEL ATT TRÄ

Färgkodad trådväg med träningsschema på insidan av frontkåpan gör det lätt för dig att trä maskinen. Undergriparen levereras dessutom med snabbträdning spak, även det för att göra maskinen användarvänlig. Det följer dessutom med en lös nålträdare, vilket gör det extra enkelt att trä nålarna.

INBYGGDA TRÅDSPÄNNINGSREGLAGE

Inbyggda trådspänningsreglage säkrar en jämn trådspänning. Kvaliteten på trådspänningsskivorna är hög och säkrar samma inställning varje gång du syr. När du lyfter pressarfoten frigörs trådspänningen och du kan enkelt dra trådarna ut ur maskinen.

NÅLSYSTEM

Overlockmaskinen har två nålfästen för två separata nålar. Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlock sömmar. Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockmaskinens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

JUSTERBAR STYGNLÄNGD

Stygnlängdsvredet sitter överst på overlockmaskinens högra kortsida. Stygnlängden är justerbar för stygn 1,0 – 4,0 mm långa. Lägre tal – kortare stygn, högre tal – längre stygn. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”R” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

DIFFERENTIALMATNING

My Lock 644D är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget.

Differentialmatningen är uppbyggd på fyra kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna, varav en är extra bred matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på.

Du kan justera differentialen mellan 0,5 (töjer) till 2,25 (drar ihop). För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,2 – 1,5.

SMAL STANDARDFOT

Den smala foten gör det enkelt att manövrera tyget och du har full översikt. På fronten av foten finns två markeringar för vardera nåls nedslagsposition. Du kan använda standardfoten till alla sömmarna du syr med My Lock 644D.

PRESSARFOTSTRYCK

Pressarfotstryckets reglage finns placerat ovanpå maskinentill vänster. Du kan justera pressarfotens tryck mot tyg och matare steglöst.

TRÅDKNIV

På My Lock 644D vänstra sidokåpa sitter trådkniven för att enkelt skära av tråden efter sömslut, smidigt och bekvämt.

ÖVER- OCH UNDERKNIV

Knivarna skär rent tygkanten ca: 2 cm innan nålarna syr i tyget. Underkniven är fast och tillverkad av hårt stål. Överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och tillverkad av något mjukare stål. Knivarna kan slipas och det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar.

ÖVER- OCH UNDERGRIPAREN

Griparna är tillverkade av kraftigt material för att klara av att transportera tråd i hög hastighet. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat. Övergriparen (röd) skapar sick-sack på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen (grön) syr sick-sack på sömmens baksida.

STYGNPLÅTEN

Stygnplåten är försedd med ett kedjefinger som kan varieras i två lägen, standardläge ”S” för breda sömmar, och rullfåll läge ”R” för smala sömmar. Genom att frigöra kniven justerar du enkelt kedjefingret till önskat läge.

No reviews
Product added to compare.

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta.